BASE TRADING SYSTEMS

User info

Welcome, Guest! Please login or register.


You are here » BASE TRADING SYSTEMS » Test forum » Pertanyaan soalan-soalan BASE


Pertanyaan soalan-soalan BASE

Posts 241 to 270 of 474

241

Assalam Tok..
Mohon bertanya 2 soalan mengenai BASE..
1) Base masih valid selagi ianya tidak di break.. boleh berikan contoh, mcm mn yg dikatakan base yg kita marking sudah tidak valid atau telah dibreak?
2) Contoh: kita buat marking base dlm TF M30.. then,

0

242

Asslam Tok..
Ni contohnya.. marking hijau dimarking pd TF M5..
thanks Tok..

0

243

Maaf.. x kluar plak attchment...

0

244

Shahri wrote:

Assalam Tok..
Mohon bertanya 2 soalan mengenai BASE..
1) Base masih valid selagi ianya tidak di break.. boleh berikan contoh, mcm mn yg dikatakan base yg kita marking sudah tidak valid atau telah dibreak?
2) Contoh: kita buat marking base dlm TF M30.. then, bila kita refer pd TF M5, kita nmpk ada base bertimpa dgn base yg dibuat di TF M30 td.. adakah ini dikatakan base telah dibreak?
Jd, adakah base di TF M5 itu kita jadikan rujukan utk membuat ENTRY?
Thanks Tok..


1.http://sm.uploads.im/t/XY8Vw.jpg

ini adalah contoh base yang sudah di break. kerana secara asasnya apabila harga sampai atau return to base, ia akan membuat rejection seperti yang saya lakarkan dengan anak panah berwarna merah. namun ia berlaku sebaliknya iaitu, price terus turun dengan kuat.

2. ianya adalah base di dalam base... iaitu base m5 yang berada di dalam base m30... ini sebagai penguat atau confirmation bahawa base yang di tandai mempunyai potensi yang bagus

0

245

penandaan clean base

http://sj.uploads.im/t/5XNZg.png

0

246

Assalamu'alaikum dan selamat pagi semua...

belajar melukis lagi...marking base EJ di TF Daily,, dan base h1 yg ada di dalam base Daily..

http://sj.uploads.im/t/64IQS.png

masukan dan koreksi di harapkan...

0

247

MamaKenzo wrote:

Assalamu'alaikum dan selamat pagi semua...

belajar melukis lagi...marking base EJ di TF Daily,, dan base h1 yg ada di dalam base Daily..

masukan dan koreksi di harapkan...


menunggu di tempat yang sama

0

248

Assalam Tok.. terima kasih atas pencerahan...dr contoh base yg telah dibreak dr Tok tadi, bermakna base yg dimarking tu dah x valid lagi kerana perjalanannya dah ditutup oleh order selll yg berada dihadapannya.. betul kan? Thanks tok..
:cool:

0

249

Aswad Alwee wrote:

menunggu di tempat yang sama

:cool:  :cool:  :yep:

0

250

penandaan clean base

http://sj.uploads.im/t/cpuh7.png

0

251

penandaan clean base

http://sl.uploads.im/t/dgayV.png

0

252

penandaan clean base

http://sl.uploads.im/t/sgWLN.png

0

253

penandaan clean base

http://sm.uploads.im/t/dxjku.png

0

254

Monthly clean base

http://sm.uploads.im/t/8guhr.png

0

255

Tok bagi signal? kawe try test.

http://sl.uploads.im/t/e5aQh.png

0

256

Aswad Alwee wrote:

penandaan clean base


yes.. you got it right

0

257

eksekusi marking ej tadi pagi... alhamdulillah..

base trading system.. simple and the best  :cool:  :cool:  :cool:
http://sl.uploads.im/t/GuyaU.png

out di interbase...

*credit to Tok Kajai  :love:

0

258

MamaKenzo wrote:

eksekusi marking ej tadi pagi... alhamdulillah..

base trading system.. simple and the best      

out di interbase...

*credit to Tok Kajai


mantappppp :jumping:

0

259

MamaKenzo wrote:

eksekusi marking ej tadi pagi... alhamdulillah..

base trading system.. simple and the best      

out di interbase...

*credit to Tok Kajai

http://sj.uploads.im/t/W83bN.jpg

0

260

Tok Kajai wrote:


iya tok.. kena interbase, langsung naik lagi..

http://sm.uploads.im/t/KYz1B.png

powerr laa...

0

261

MamaKenzo wrote:

iya tok.. kena interbase, langsung naik lagi..

powerr laa...

http://sm.uploads.im/t/83dWy.png

tempat yg sama entry..hihihi

0

262

http://sk.uploads.im/t/TU74t.jpg

layankan perasaan di GJ...  :jumping:

0

263

Tok Kajai wrote:

layankan perasaan di GJ...


saya sell UJ nya aja cik gu... biar gj nya tambah down..  :D  :D
http://sj.uploads.im/t/dYXsJ.png

0

264

MamaKenzo wrote:

saya sell UJ nya aja cik gu... biar gj nya tambah down..

:crazyfun:

0

265

Assalam semua.. wahhh.. ramai yg berjaya hari ni.. ter👍👍👍semua... mudah2an sesama mendapat maafaat dr forum ni..
Mmg diakui.. Base Trading System ni gn prinsip simple tp the Best...
Thanks Tok...

Baru nak mulakan langkah gn real akaun...😁😁😁

0

266

Assalam Tok.. mohon bertanya.. klu mcm dlm gambar tu, base marking perlu di CS1 or CS2?.. complfius plak... thanks...

0

267

Shahri wrote:

Assalam Tok.. mohon bertanya.. klu mcm dlm gambar tu, base marking perlu di CS1 or CS2?.. complfius plak... thanks...


gambar yg mana satu?

0

268

Assalam semua.. saya try sekali lg upload gambarnya... base marking pd CS1 or CS2?

0

269

http://sk.uploads.im/e2GFp.png

Pelik tul.. dah ikut step tp tetap x boleh...😭

0

270

Shahri wrote:

Pelik tul.. dah ikut step tp tetap x boleh...😭





markin base kat cs 1.....kalau kat chart tu cs bull yang paling tinggi sebelum doji bearish.........

0


You are here » BASE TRADING SYSTEMS » Test forum » Pertanyaan soalan-soalan BASE