BASE TRADING SYSTEMS

User info

Welcome, Guest! Please login or register.


You are here » BASE TRADING SYSTEMS » Test forum » Pertanyaan soalan-soalan BASE


Pertanyaan soalan-soalan BASE

Posts 211 to 240 of 474

211

http://sj.uploads.im/t/LRpo8.jpg







harap dapat membantu saudara....

nie saya simpan masa tok post dekat wall facebook base tok kajai

0

212

http://sm.uploads.im/t/LPaQc.png
Perhatikan Base jenis RBD dari H4

0

213

http://sk.uploads.im/t/2lvMc.png
Base dikecilkan ke TF M30, H1 tidak jelas

0

214

http://sl.uploads.im/t/wqpDX.png
M15 juga diperhalusi lagi...

0

215

http://sm.uploads.im/t/nWtJY.png
M5, saya tidak jumpa base RBD, tetapi M1 ini dapat dilihat dengan jelas...RBD yang cantik...

0

216

Shahri wrote:

Assalam Tok n kengkawan..
Minta pencerahan skit mengenai BASE...
Marking utk sesuatu base melingkungi full base dikira dr hujung shadow high ke hujung shadow low... tp ada juga dikira pd inter base... masa bila kita kena buat marking berdasarkan interbase?

#p/s
Maaf tok.. mgkn sbb subject Break & Rejection di group telegram belum sampai lg kot..

Thanks semua...


setiap masa...supaya nampak jelas sekiranya berlaku rejection... kerana rejection akan berlaku pada 4 tempat iaitu di open, high, low dan close... jika kita sudah menandai fullbase dan interbase, maka keempat-empat point tadi sudah terangkum sekali

0

217

http://sk.uploads.im/t/Fcesq.png
salam tok n rakan2
kalau macam ni
nak pilih cs yg mane sbagai base
1.cs shadow tertinggi atau
2.cs body tertinggi
thank you

Last edited by luckman (2017-08-15 05:11:32)

0

218

luckman wrote:

salam tok n rakan2
kalau macam ni
nak pilih cs yg mane sbagai base
1.cs shadow tertinggi atau
2.cs body tertinggi
thank you

Last edited by luckman (Today 10:11:32)


no 2...kata kunci : cs terakhir sebelum berubah arah

0

219

Tok Kajai wrote:

no 2...kata kunci : cs terakhir sebelum berubah arah

:writing:

0

220

cs terakhir sebelum berubah arah=BASE

http://sj.uploads.im/t/OtmKu.png

0

221

Abe Jie wrote:

cs terakhir sebelum berubah arah=BASE

:cool:

0

222

Assalam Tok..
Terima kasih atas penjelasan.. skrg dah faham mengenai marking base area.. mudah2an lepas ni menjadi lebih faham dlm bab2 yg lain pulak... byk ilmu BASE dlm forum ni.. nama pun BASE.. asas... apa2pun ASAS yg paling penting utk move on pd bab2 yg lain... Ter👍👍Tok sbb create forum seperti ni.. sgt2 berguna utk newbie mcm saya ni... thanks a lot...  :cool:

0

223

Shahri wrote:

Assalam Tok..
Terima kasih atas penjelasan.. skrg dah faham mengenai marking base area.. mudah2an lepas ni menjadi lebih faham dlm bab2 yg lain pulak... byk ilmu BASE dlm forum ni.. nama pun BASE.. asas... apa2pun ASAS yg paling penting utk move on pd bab2 yg lain... Ter👍👍Tok sbb create forum seperti ni.. sgt2 berguna utk newbie mcm saya ni... thanks a lot...


tips : kuasai penandaan asas base
tips : mahir menggunakan multiple tf

0

224

banyak sangat base ni. elok ke utk trade?
entry sbb dia dh reject base.

http://sm.uploads.im/t/mVXh0.png

0

225

Abe Jie wrote:

banyak sangat base ni. elok ke utk trade?
entry sbb dia dh reject base.


dah biru tu... ok la :cool:

0

226

Tok Kajai wrote:

dah biru tu... ok la


tu testing jer Tok. bukan betul betul lagi.
nak kena belajar pilih pair yg sesuai dan pair yg tk sesuai utk entry.

0

227

Abe Jie wrote:

tu testing jer Tok. bukan betul betul lagi.
nak kena belajar pilih pair yg sesuai dan pair yg tk sesuai utk entry.


teruskan usaha anda

0

228

Assalam Tok..
Terima kasih utk 2 tips yg diberikan.. br perasan pd LTF lebih byk jumpa Base n Break klu dicomparekn dgn HTF...
Br lepas register member dr link dlm telegram.. nak cuba praktikan ilmu pd akaun real pulak... guna demo akaun mcm xda rasa tekanan..😁

0

229

Shahri wrote:

Assalam Tok..
Terima kasih utk 2 tips yg diberikan.. br perasan pd LTF lebih byk jumpa Base n Break klu dicomparekn dgn HTF...
Br lepas register member dr link dlm telegram.. nak cuba praktikan ilmu pd akaun real pulak... guna demo akaun mcm xda rasa tekanan..😁

:cool:  :cool:  :cool:

0

230

http://sj.uploads.im/t/T9U0e.png
http://sk.uploads.im/t/1zekY.png




SEBELUM DAN SELEPAS MANIS KALAU ENTRY...TAPI TAK BERANI LAGI MASIH MENGKAJI DAN TERUS MENGKAJI........

DONgibab....... :crazy:

0

231

http://sk.uploads.im/t/xH6AF.png







betul ke nie tok cth rejection di high shadow
mintak pencerahan dan kecaman tok

0

232

nikshaharin wrote:

SEBELUM DAN SELEPAS MANIS KALAU ENTRY...TAPI TAK BERANI LAGI MASIH MENGKAJI DAN TERUS MENGKAJI........

DONgibab.......

:cool:  teruskan usaha

0

233

Before and after entry di cad jpy tf m5... berdasarkan base DBD di m30..
http://sm.uploads.im/t/p6a74.png
http://sm.uploads.im/t/B0pv9.png

out di base m5...

0

234

Salam tok,

http://sk.uploads.im/t/Xqkvh.jpg
1) Last week tok ada ajar saya retracement, adakah price return to base as possibility or jawapan nya ada di TF kecil?

http://sl.uploads.im/t/C5489.png
2) this case, why price return twice time tok?

http://sl.uploads.im/t/nQECb.jpg
3) Adakah rejection itu bermaksud price tak boleh tembus ( Base yang cantik) pada TF kecil tok?

Last edited by Kaiba Himura (2017-08-15 18:49:50)

0

235

MamaKenzo wrote:

Before and after entry di cad jpy tf m5... berdasarkan base DBD di m30..

out di base m5...


lautan biru... asikkk

0

236

http://sk.uploads.im/t/okNGh.png

0

237

Kaiba Himura wrote:

Salam tok,

1) Last week tok ada ajar saya retracement, adakah price return to base as possibility or jawapan nya ada di TF kecil?

2) this case, why price return twice time tok?

3) Adakah rejection itu bermaksud price tak boleh tembus ( Base yang cantik) pada TF kecil tok?

Last edited by Kaiba Himura (Yesterday 23:49:50)


1. that is not base

2. gunakan base semahunya selagi tidak di break

0

238

Aswad Alwee wrote:


:cool:

0

239

nikshaharin wrote:

betul ke nie tok cth rejection di high shadow
mintak pencerahan dan kecaman tok


yes benar

0

240

Assalam Tok..
Mohon bertanya 2 soalan mengenai BASE..
1) Base masih valid selagi ianya tidak di break.. boleh berikan contoh, mcm mn yg dikatakan base yg kita marking sudah tidak valid atau telah dibreak?
2) Contoh: kita buat marking base dlm TF M30.. then, bila kita refer pd TF M5, kita nmpk ada base bertimpa dgn base yg dibuat di TF M30 td.. adakah ini dikatakan base telah dibreak?
Jd, adakah base di TF M5 itu kita jadikan rujukan utk membuat ENTRY?
Thanks Tok..

0


You are here » BASE TRADING SYSTEMS » Test forum » Pertanyaan soalan-soalan BASE