BASE TRADING SYSTEMS

User info

Welcome, Guest! Please login or register.


You are here » BASE TRADING SYSTEMS » Test forum » Pertanyaan soalan-soalan BASE


Pertanyaan soalan-soalan BASE

Posts 151 to 180 of 474

151

Tok Kajai wrote:


TERIMA KASIH TOK KAJAI...KEYWORD CLEAN BREAK

0

152

http://sk.uploads.im/t/dHCnp.png
http://sj.uploads.im/t/KR9wb.png
http://sl.uploads.im/t/2Vx3R.png

0

153

Aswad Alwee wrote:

http://sk.uploads.im/t/dHCnp.png
http://sj.uploads.im/t/KR9wb.png
http://sl.uploads.im/t/2Vx3R.png


:cool:

+1

154

http://sj.uploads.im/t/XoPZt.png

0

155

http://sk.uploads.im/t/I4Bwf.jpg

salam tolong semak Tok. Baru nak belajar mengenal BASE/rejection.

0

156

http://sm.uploads.im/t/g8zhZ.png

Salam Tok Kajai..

1. Adakah betul penandaan base saya?

2. Adakah base pada 11/7/17 (no.2)  tidak valid lagi kerana telah di break di no. 3? Dan 3/7/17 (no. 4) create new base..

3. Pada no. 5, ade rejection utk base pada 4/7/17 (no. 1).. Adakah jangkaan price menuju ke base pada no. 4?

Tq..

Last edited by Mnajib (2017-08-13 04:34:15)

0

157

Mnajib wrote:

Salam Tok Kajai..

1. Adakah betul penandaan base saya?

2. Adakah base pada 11/7/17 (no.2)  tidak valid lagi kerana telah di break di no. 3? Dan 3/7/17 (no. 4) create new base..

3. Pada no. 5, ade rejection utk base pada 4/7/17 (no. 1).. Adakah jangkaan price menuju ke base pada no. 4?

Tq..

Last edited by Mnajib (Today 09:34:15)


1. yes benar

2. yes benar

3. kalau mengikut base to base ianyanya akan jadi seperti pingpong. pergerakan keatas dan kebawah hingga salah satu base di break

0

158

Abe Jie wrote:

salam tolong semak Tok. Baru nak belajar mengenal BASE/rejection.


yes benar... tepat dan kemas

0

159

http://sj.uploads.im/t/6PAoM.png

Kefahaman saya, bila base di Daily, cari peluang entry di LTF (H4), ade pembentukan base, entry di situ, target TP di next Daily base..

0

160

Mnajib wrote:

Kefahaman saya, bila base di Daily, cari peluang entry di LTF (H4), ade pembentukan base, entry di situ, target TP di next Daily base..


jangan terlalu banyak sangat membuat penandaan, nanti anda keliru... ambil yang relevant iaitu yang berdekatan dengan harga semasa... supaya kita boleh ikut pergerakan dengan lancar

0

161

http://sk.uploads.im/t/h5SMJ.png

Mohon komen Tok Kajai.. Masih dlm proses kefahaman..  :writing:

0

162

Tq Tok.. Sy cuba lagi..  :cool:

0

163

Mnajib wrote:

Mohon komen Tok Kajai.. Masih dlm proses kefahaman..


keliru tak bila banyak penandaan base?

0

164

http://sl.uploads.im/t/fFIjA.png

Cuba memahami pergerakan price berdasarkan BTS.. Tak tau betul ke tak.. Huhu..
Mohon teguran Tok..

Tq..

0

165

Mnajib wrote:

Cuba memahami pergerakan price berdasarkan BTS.. Tak tau betul ke tak.. Huhu..
Mohon teguran Tok..

Tq..

:cool:   :cool:   :cool:

0

166

Tok.. Saya cuba meringkaskan penandaan base berdasarkan kepada base yg belum break lg (x valid dah)..
Adakah itu maksud Tok mcm mana cara kita menandai market pada price semasa yang berdekatan?

0

167

Mnajib wrote:

Tok.. Saya cuba meringkaskan penandaan base berdasarkan kepada base yg belum break lg (x valid dah)..
Adakah itu maksud Tok mcm mana cara kita menandai market pada price semasa yang berdekatan?


live market... semasa price sedang jalan. perhatikan base yang ada potensi (clear)... apabila price sudah masuk ke dalam base, perhatikan adakah akan melakukan rejection atau terus break

0

168

Noted Tok..  :writing:

Tq..

0

169

http://sk.uploads.im/t/1U0uj.png

Mohon teguran Tok.. Kalu tgk pada entry 5 mcm risiko skit.. Tapi SL kecik sebab dah menghampiri Higher price Base..

0

170

Mnajib wrote:

Mohon teguran Tok.. Kalu tgk pada entry 5 mcm risiko skit.. Tapi SL kecik sebab dah menghampiri Higher price Base..


santapan sideway namanya ni... lazat  :cool:

0

171

http://sl.uploads.im/t/YxCWB.png












salam tok nie saya test simulator betul ke tak tok penandaan base nya.......

harap dikecam tok

0

172

nikshaharin wrote:

http://sl.uploads.im/t/YxCWB.png







salam tok nie saya test simulator betul ke tak tok penandaan base nya.......

harap dikecam tok

:cool:  :cool:  :cool:

0

173

http://sj.uploads.im/t/E941r.png






salam tok betul ke tak penadaan base saya dan entry tu tok......tu saya pakai simulator untuk belajar kefahaman base tok... harap di kecam tok

0

174

salam tok kajai dan rakan-rakan seangkatan, saya newbie di sini. mohon tunjuk ajar semua :)

0

175

Salam Tok,

Adakah betul BASE Break Return Entry.

Mohon comment.

http://sm.uploads.im/t/nQWLP.jpg

Terima Kasih Tok.

0

176

Magpul wrote:

Salam Tok,

Adakah betul BASE Break Return Entry.

Mohon comment.

Terima Kasih Tok.


penandaan base anda salah

0

177

assalamu'alaikum, dan selamat pagi semua..

mungkin seperti ini penandaan base utk aud/usd tf H1.. mohon koreksi nya
http://sm.uploads.im/t/Rd6JS.png

0

178

Tok Kajai wrote:

penandaan base anda salah


Tok,

Pembetulan (Latihian BTS)

http://sk.uploads.im/t/hgw4L.jpg

Mohon Comment.

Terima Kasih Tok.

0

179

MamaKenzo wrote:

assalamu'alaikum, dan selamat pagi semua..

mungkin seperti ini penandaan base utk aud/usd tf H1.. mohon koreksi nya

:cool:  :cool:  :cool:

0

180

Tok Kajai wrote:

live market... semasa price sedang jalan. perhatikan base yang ada potensi (clear)... apabila price sudah masuk ke dalam base, perhatikan adakah akan melakukan rejection atau terus break


Oh Cam Tu!

0


You are here » BASE TRADING SYSTEMS » Test forum » Pertanyaan soalan-soalan BASE