BASE TRADING SYSTEMS

User info

Welcome, Guest! Please login or register.


You are here » BASE TRADING SYSTEMS » Test forum » Pertanyaan soalan-soalan BASE


Pertanyaan soalan-soalan BASE

Posts 91 to 120 of 456

91

http://sl.uploads.im/t/r9RMc.png
http://sl.uploads.im/t/1gpO7.png

Salam Tok, Betul tak base yg sy tanda ni, kalau betul kenapa price bertindak balas/rejek dengan base di H1 dan bukan base yg paling bawah di H4 atau di base yang paling atas yg mana base tsb ujud di H1 & H4? Kalau tengok kat H4, base yg rejek tu tak ada base di H4. Macamana kita nak pastikan bahawa price akan bertindak balas dengan base tertentu di timeframe yg mana satu? TQ

0

92

abe.lee wrote:

Still keliru, DBR tu - cam RBR kan tok ke macam mane?

Last edited by abe.lee (Today 09:39:31)


sila rujuk posting yang saya buat berkenaan contoh-contoh penandaan RBR

0

93

keroll wrote:

Salam Tok, Betul tak base yg sy tanda ni, kalau betul kenapa price bertindak balas/rejek dengan base di H1 dan bukan base yg paling bawah di H4 atau di base yang paling atas yg mana base tsb ujud di H1 & H4? Kalau tengok kat H4, base yg rejek tu tak ada base di H4. Macamana kita nak pastikan bahawa price akan bertindak balas dengan base tertentu di timeframe yg mana satu? TQ


yes benar penandaan base anda.

sebab itu saya tekankan penggunaan multiple tf. rejection boleh berlaku dimana-mana selagi ada base yang bertindak untuk me"reject" price

0

94

mapping multi tf base... tf D1, H4, dan H1.
dan reaksi di pair nzd usd saat news..
http://sm.uploads.im/t/wKcS2.png

0

95

asssalam tok.. dimanakah kekuatan base yang sebenar benarnya... adakah di shadow nya.. ataupun dibody nya.. ataupun kedua duanya sekali..

ii) macamana ingin mengenalpasti itu adalah base..

ingin pencerahan..

0

96

search wrote:

asssalam tok.. dimanakah kekuatan base yang sebenar benarnya... adakah di shadow nya.. ataupun dibody nya.. ataupun kedua duanya sekali..

ii) macamana ingin mengenalpasti itu adalah base..

ingin pencerahan..


kedua-duanya sekali

0

97

MamaKenzo wrote:

mapping multi tf base... tf D1, H4, dan H1.
dan reaksi di pair nzd usd saat news..

:cool:

0

98

Salam cikgu, nak tanya, price kan selalu membentuk base,
Base yang mana yang valid dan mana yang tak valid??

0

99

Kagemusha wrote:

Salam cikgu, nak tanya, price kan selalu membentuk base,
Base yang mana yang valid dan mana yang tak valid??


anda sudah mempraktekkan dan menandai base?

0

100

http://sk.uploads.im/t/oMPpY.png
Macam ini Cikgu

Last edited by Kagemusha (2017-08-10 11:54:18)

0

101

Salam Tok,

Ada soalan nak tanya :

Utk SS ini - Di manakah dikira BREAK ?

Terima Kasih Tokhttp://sm.uploads.im/t/XujFR.jpg

0

102

Tok Kajai wrote:

saya kurang jelas soalan anda

Salam Tok,

Minta Maaf sebab tak dpt beri soalan yg jelas.

1) Adakah trade (CS) akan sampai ke tempat (paras) yg sama dan buat sekali lagi pattern yg serupa (peluang tinggi utk terjun).

Atau

2) Tak semesti - Kadang ia akan Break (keatas)

Terima Kasih Tok.

0

103

http://sl.uploads.im/t/w8yDH.png
salam tok, adakah benar penandaan ni?

Last edited by AZEYATI (2017-08-10 13:21:17)

0

104

Magpul wrote:

Salam Tok,

Ada soalan nak tanya :

Utk SS ini - Di manakah dikira BREAK ?

Terima Kasih Tok


yes benar break nya

0

105

Magpul wrote:

Salam Tok,

Minta Maaf sebab tak dpt beri soalan yg jelas.

1) Adakah trade (CS) akan sampai ke tempat (paras) yg sama dan buat sekali lagi pattern yg serupa (peluang tinggi utk terjun).

Atau

2) Tak semesti - Kadang ia akan Break (keatas)

Terima Kasih Tok.


kedua-duanya boleh

0

106

AZEYATI wrote:

salam tok, adakah benar penandaan ni?

Last edited by AZEYATI (Today 18:21:17)


tepat dan kemas

0

107

Tok Kajai wrote:

tepat dan kemas


terima kasih tok.. terbaik

0

108

Salam Tok Kajai,

Untuk entry, jika price sudah smpai dekat area base. Adakah kena tggu price rejection dan close tidak lebih pada base baru blh entry?

0

109

A
http://sj.uploads.im/t/bqcxB.png

Assalam Tok,
Adakah betul marking base RBD ni ?

B
http://sm.uploads.im/t/6eTyG.png

Atau yg ini yg betul ?

Terima kasih.

0

110

Salam Tok saya ahli baru, nak tanya betu tak marking saya untuk base dan break ni?

preview chart

0

111

harizkamex wrote:

Salam Tok Kajai,

Untuk entry, jika price sudah smpai dekat area base. Adakah kena tggu price rejection dan close tidak lebih pada base baru blh entry?


itu lebih selamat dan merendahkan risiko

0

112

seposenjer wrote:

A

Assalam Tok,
Adakah betul marking base RBD ni ?

B

Atau yg ini yg betul ?

Terima kasih.


yang kedua

0

113

fuse wrote:

Salam Tok saya ahli baru, nak tanya betu tak marking saya untuk base dan break ni?

preview chart


base dan break nya betul... return nya salah

0

114

http://sl.uploads.im/t/JW35r.png

0

115

Tok Kajai wrote:

yes benar break nya

Terima Kasih Tok

0

116

Tok Kajai wrote:

sila rujuk posting yang saya buat berkenaan contoh-contoh penandaan RBR

Tuan Abe.Lee - Dulu I pun tak erti semua nia ... baca punya baca ... masih tak faham cam mana nak tengok dan nak letak ... sebab terlalu fikir banyak sangat (worry sangat) ... cuba Tuan ... relax ... slow2 cari ...

Skg I bukan pandai pun ... masih jugak belajar ... kena Tok tunjuk ajar ... highlight correction/understanding.

Ambil kesempatan ni - Terima Kasih Tok.

0

117

Tok Kajai wrote:

yang kedua


Terima kasih tok

0

118

http://sk.uploads.im/t/q6enk.png

Salam Tok,
Betul ke marking yg ni plak.. ?

0

119

Salam tok kajai dan semua macamana nak buat attachment chart kat froum nie eh.....jeng try2 tak jadi2......hahhahahahahahhaha....

0

120

abe.lee wrote:


banyak kesalahan di situ... rujuk semula posting contoh-contoh penandaan base

0


You are here » BASE TRADING SYSTEMS » Test forum » Pertanyaan soalan-soalan BASE