BASE TRADING SYSTEMS

User info

Welcome, Guest! Please login or register.


You are here » BASE TRADING SYSTEMS » Test forum » Pertanyaan soalan-soalan BASE


Pertanyaan soalan-soalan BASE

Posts 61 to 90 of 456

61

http://sl.uploads.im/t/Aw59f.png

Salam Tok,

1)adakah itu base yang cantik di maksud kan tok?
2)kenapa price trigger di Shadow CS Bear yang saya marks?
3)Please give me some correction tok if im wrong.

terima kasih

0

62

Kaiba Himura wrote:

Salam Tok,

1)adakah itu base yang cantik di maksud kan tok?
2)kenapa price trigger di Shadow CS Bear yang saya marks?
3)Please give me some correction tok if im wrong.

terima kasih


yes benar base nya. rejection boleh berlaku di empat tempat pada cs base iaitu :

1. rejection pada open price cs base
2. rejection pada high price cs base
3. rejection pada low price cs base
4. rejection pada close price cs base

0

63

Tok Kajai wrote:

yes benar base nya. rejection boleh berlaku di empat tempat pada cs base iaitu :

1. rejection pada open price cs base
2. rejection pada high price cs base
3. rejection pada low price cs base
4. rejection pada close price cs base


Thanks tok

0

64

http://sk.uploads.im/t/HiQgY.png

0

65

abe.lee wrote:


yes benar... penandaan yg kemas dan tepat

0

66

assalamu'alaikum tok kajai...

mau share hasil mapping base aud cad saya tadi siang...
http://sl.uploads.im/t/JHsCy.png

alhamdulillah tereksekusi dengan baik... :)

terima kasih ilmu nya tok..

Last edited by MamaKenzo (2017-08-09 18:05:57)

0

67

MamaKenzo wrote:

assalamu'alaikum tok kajai...

mau share hasil mapping base aud cad saya tadi siang...
http://sl.uploads.im/t/HBkRr.png

alhamdulillah tereksekusi dengan baik...

terima kasih ilmu nya tok..


:cool:

0

68

http://sm.uploads.im/3vTXC.png

0

69

Aswad Alwee wrote:


penandaan base DBR yang di tengah sahaja yang betul

0

70

Tok Kajai wrote:

penandaan base DBR yang di tengah sahaja yang betul

kalau satu batang besar  ada beberapa cande bagaimana penandaan nya tok

0

71

http://sm.uploads.im/vjLSH.png

0

72

Aswad Alwee wrote:

kalau satu batang besar  ada beberapa cande bagaimana penandaan nya tok


sila rujuk di channel telegram...saya sedang mengumpulkan ss untuk di muatnaik di sini

0

73

http://sm.uploads.im/xvTNm.png

0

74

Aswad Alwee wrote:


untuk soalan di ss itu, jawapan nya yes... perkemaskan lagi penandaan base anda

0

75

Salam Tok,

Soalan :

Adakah Entry Sell tidak betul? Pada mula CS tu memang turun ke bawah 20pip lebih - lepas tu ia naik balik - apakah sebabnya?

Adakah disebabkan Resistant di H4 (Line Biru) ?

Terima Kasih Tok.http://sm.uploads.im/t/DNriI.jpg

0

76

Magpul wrote:

Salam Tok,

Soalan :

Adakah Entry Sell tidak betul? Pada mula CS tu memang turun ke bawah 20pip lebih - lepas tu ia naik balik - apakah sebabnya?

Adakah disebabkan Resistant di H4 (Line Biru) ?

Terima Kasih Tok.


ada rejection pada close price cs base di daily tfhttp://sj.uploads.im/t/ygQNq.jpg

0

77

https://s1.postimg.org/h5t22pkvj/bs1.png


https://s2.postimg.org/m25300t09/bs2.png

Tuan betul ke yang saya tanda ni? kalau macam nak entry kena tunggu price buat rejection dulu ke? base ni kalau price dah test sekali, kali kedua tu kira dah tak valid ke? maaf banyak tanya tuan, newbie  :dontknow:

Terima kasih

0

78

Tok Kajai wrote:

ada rejection pada close price cs base di daily tf

Terima Kasih Tok (replied) - So kena jugak tengok TF yg lain kot2 ada SnR - Kecuali I cut short profit sebelum hit SnR - Betul tak Tok?

0

79

defxz wrote:

Tuan betul ke yang saya tanda ni? kalau macam nak entry kena tunggu price buat rejection dulu ke? base ni kalau price dah test sekali, kali kedua tu kira dah tak valid ke? maaf banyak tanya tuan, newbie  

Terima kasih


yes benar... base masih boleh di gunapakai selagi masih di reject

0

80

Magpul wrote:

Terima Kasih Tok (replied) - So kena jugak tengok TF yg lain kot2 ada SnR - Kecuali I cut short profit sebelum hit SnR - Betul tak Tok?


mahirkan melihat multiple tf

0

81

Tok Kajai wrote:

mahirkan melihat multiple tf


Baik Tok - Akan cuba lihat multiple TF.

0

82

Salam Tok,

Ada soalan nak clarify :

Adakah Base Trading Systems (termasuk) akan ulang pada area yg sama (grey circle) ?

Terima Kasih Tok.http://sk.uploads.im/t/LaHY2.jpg

Last edited by Magpul (2017-08-09 20:27:37)

0

83

http://sj.uploads.im/t/nzKT2.png

Last edited by Aswad Alwee (2017-08-09 20:56:21)

0

84

adakah betul yg begini?

http://sk.uploads.im/t/qkQ3Y.png

0

85

Salam tok saya nk tanye...apa yg saya perasan tok slalu tanda base dekat cs doji...betul ke tok...?

0

86

MuhammaZaidi wrote:

Salam tok saya nk tanye...apa yg saya perasan tok slalu tanda base dekat cs doji...betul ke tok...?


tidak semestinya. anda boleh rujuk semula contoh-contoh penandaan pada posting yang lain

0

87

Aswad Alwee wrote:

adakah betul yg begini?


yes benar

0

88

Aswad Alwee wrote:

Last edited by Aswad Alwee (Today 01:56:21)


kedua-duanya benar. untuk di dalam bulatan, ambil yang putih

0

89

Magpul wrote:

Salam Tok,

Ada soalan nak clarify :

Adakah Base Trading Systems (termasuk) akan ulang pada area yg sama (grey circle) ?

Terima Kasih Tok.

Last edited by Magpul (Today 01:27:37)


saya kurang jelas soalan anda

0

90

http://sm.uploads.im/t/f08Uu.png

Still keliru, DBR tu - cam RBR kan tok ke macam mane?

Last edited by abe.lee (2017-08-10 04:39:31)

0


You are here » BASE TRADING SYSTEMS » Test forum » Pertanyaan soalan-soalan BASE