BASE TRADING SYSTEMS

User info

Welcome, Guest! Please login or register.


You are here » BASE TRADING SYSTEMS » Test forum » Pertanyaan soalan-soalan BASE


Pertanyaan soalan-soalan BASE

Posts 1 to 30 of 508

1

Anda boleh bertanyakan soalan-soalan berkenaan BASE di sini. Adalah di galakkan untuk anda memuatnaik gambar bersama-sama soalan yang di kemukakan.

0

2

macamana cara nak entry di base ni cekgu , apakah mesti lihat price action pade tf yang lebih kecik , tunggu price buat rejection pada tf yang sama , or boleh Pending order je kat base tu cekgu , terima kasih...

0

3

tips : setiap timeframe mempunyai base nya yang tersendiri

anda perlukan kemahiran melihat carta multiple timeframe

0

4

apakah yang ni betul cekgu , penandaan base?
http://sl.uploads.im/t/rcYu8.png

0

5

yes benar... ss tersebut adalah contoh bagi break yang tidak clean.

1. clean break base = base yang di break dengan hanya satu candlestick

2. not clean break base = base yang di break dengan melebihi daripada satu candlestick

0

6

Tok Kajai wrote:

yes benar... ss tersebut adalah contoh bagi break yang tidak clean.

1. clean break base = base yang di break dengan hanya satu candlestick

2. not clean break base = base yang di break dengan melebihi daripada satu candlestick

Author signature

    BASE TRADING SYSTEMS- FREE ONLINE EDUCATION


noted cekgu , terimakasih semoga Allah membalas budi baik cekgu

0

7

http://sl.uploads.im/t/BRvL4.png

salam tok,

betul tak sy punya marking base, rejection, breakout dengan entry zone tu tok?

mohon kecam ye tok.

Last edited by hisyam talib (2017-08-09 08:14:07)

0

8

http://sm.uploads.im/t/FMQCj.png

salam tok gamba mcm ni dikira sebagai base ke tok

0

9

hisyam talib wrote:

http://sl.uploads.im/t/BRvL4.png

salam tok,

betul tak sy punya marking base, rejection, breakout dengan entry zone tu tok?

mohon kecam ye tok.

Last edited by hisyam talib (Today 13:14:07)


tak ada engulf apakah bisa langsung berpendapat entry seperti itu?

0

10

Assalamualaikum

http://sm.uploads.im/t/rK3ZG.png

Pair Gold, ada 2 base di atas, major base paling atas.

- Gold akan dijangka menaik mencari base atas bawah, dan akan membuat uturn ke bawah.

Mohon kencam.

=================
https://t.me/back2basicSND

0

11

assalammualaikum, sya ada pertanyaan tok hehe..
1. apa yang perlu saya buat (latihan) untuk membolehkan sya mampu untuk menguasai kemahiran melihat carta multiple timeframe?
2. boleh jelaskan x apa itu Tak Rukun?
3. selain TR, breakout, base, apa lagi yang perlu saya ketahui untuk membolehkan sya menguasai teknik BASE ini?

terima kasih tok hehe

0

12

animatix wrote:

tak ada engulf apakah bisa langsung berpendapat entry seperti itu?


ohh, maksudnya harus di breakout dulu ke supaya terjadinya engulf baru boleh marking sebagai entry?

0

13

salam tok
mcm mana nak kita nak pastikan base break entry akan berlaku atau
base break return entry

0

14

Salam Tok - Nak clarify :

1) Biasanya di mana untuk mula mencari Base - adakah pada rejection di SnR?

2) Dengan hanya Base Trading Systems dah cukup kukul (reliable) utk masuk trade?

3) Adakah BTS perlu gandingan/rujuk system lain (Daily atau H4/H1 Support n Resistant / Trenline / Fibo dsbnya..) ?

Terima Kasih Tok.

Last edited by Magpul (2017-08-09 09:00:50)

0

15

Salam tok,

1) Nak tanya bagaimana nk buat top down analysis dgn menggunakan teknik base?

0

16

Assalamu'alaikum Tok.....

nak tanya tok, seandainya ada 2 base yg berdekatan seperti ini, apa yg menjadi pertimbangan kita untuk memilih 'best base'.. apakah yg lebih signifikan move up nya?
http://sm.uploads.im/t/s09KS.png

terima kasih Tok...

0

17

hisyam talib wrote:

salam tok,

betul tak sy punya marking base, rejection, breakout dengan entry zone tu tok?

mohon kecam ye tok.

Last edited by hisyam talib (Today 13:14:07)


nice question

0

18

Assalam tok.

Sy ade 2 soalan.

1) adakah base kte akan marking pd volume shj atau termasuk dgn shadow/wick?

2) berapa kali cs touch base utk validkn entry tersebut.ada yg skali touch base trus jln dan ada jg base dh touch 2-3x masih boleh kte entry utk base tersebut.

Mohon pencerahan tok.

Tq tok..

0

19

hisyam talib wrote:

salam tok,

betul tak sy punya marking base, rejection, breakout dengan entry zone tu tok?

mohon kecam ye tok.

Last edited by hisyam talib (Today 13:14:07)


penandaan anda kurang tepat... sila lihat semula contoh penandaan base di channel

0

20

abe.lee wrote:

Assalamualaikum

Pair Gold, ada 2 base di atas, major base paling atas.

- Gold akan dijangka menaik mencari base atas bawah, dan akan membuat uturn ke bawah.

Mohon kencam.

=================
https://t.me/back2basicSND


masih kurang tepat penandaan base anda

0

21

AZEYATI wrote:

assalammualaikum, sya ada pertanyaan tok hehe..
1. apa yang perlu saya buat (latihan) untuk membolehkan sya mampu untuk menguasai kemahiran melihat carta multiple timeframe?
2. boleh jelaskan x apa itu Tak Rukun?
3. selain TR, breakout, base, apa lagi yang perlu saya ketahui untuk membolehkan sya menguasai teknik BASE ini?

terima kasih tok hehe


berkenaan TR nanti saya akan jelaskan lebih lanjut di dalam channel telegram

0

22

hisyam talib wrote:

ohh, maksudnya harus di breakout dulu ke supaya terjadinya engulf baru boleh marking sebagai entry?


yes benar

0

23

azizul wrote:

salam tok
mcm mana nak kita nak pastikan base break entry akan berlaku atau
base break return entry


anda harus tunggu sehingga candlestick siap @ close bagi memastikan entry yang buat adelah low risk

0

24

Magpul wrote:

Salam Tok - Nak clarify :

1) Biasanya di mana untuk mula mencari Base - adakah pada rejection di SnR?

2) Dengan hanya Base Trading Systems dah cukup kukul (reliable) utk masuk trade?

3) Adakah BTS perlu gandingan/rujuk system lain (Daily atau H4/H1 Support n Resistant / Trenline / Fibo dsbnya..) ?

Terima Kasih Tok.

Last edited by Magpul (Today 14:00:50)


base boleh di gunapakai dengan teknik-teknik yang lain sebagai penguat @ confirmation

0

25

wantahir wrote:

Salam tok,

1) Nak tanya bagaimana nk buat top down analysis dgn menggunakan teknik base?


anda boleh bermula dimana-mana timeframe. sebagai contoh, bermula di tf monthly, kemudian turun ke weekly tf dan lihat base weekly yang berada di dalam base monthly tadi

0

26

MamaKenzo wrote:

Assalamu'alaikum Tok.....

nak tanya tok, seandainya ada 2 base yg berdekatan seperti ini, apa yg menjadi pertimbangan kita untuk memilih 'best base'.. apakah yg lebih signifikan move up nya?

terima kasih Tok...


kedua-duanya boleh di gunapakai, nantikan sahaja candlestick beraksi di base yang anda tandai. samaada break @ reject

0

27

Penandaan #Base 2
http://sk.uploads.im/t/mapXy.png

Mohon kecam.
=================
https://t.me/back2basicSND

0

28

Jehad wrote:

Assalam tok.

Sy ade 2 soalan.

1) adakah base kte akan marking pd volume shj atau termasuk dgn shadow/wick?

2) berapa kali cs touch base utk validkn entry tersebut.ada yg skali touch base trus jln dan ada jg base dh touch 2-3x masih boleh kte entry utk base tersebut.

Mohon pencerahan tok.

Tq tok..


base perlu ditandai daripada high ke low price.

high > low = fullbase
open > close = interbase

(sila rujuk semula channel telegram)

base masih bole digunakan selagi mana ianya tidak di break

0

29

abe.lee wrote:

Penandaan #Base 2

Mohon kecam.
=================
https://t.me/back2basicSND


penandaan 2 base yang berada di bawah lebih kepada DBD

0

30

Tok Kajai wrote:

penandaan 2 base yang berada di bawah lebih kepada DBD

Terima kasih.

0


You are here » BASE TRADING SYSTEMS » Test forum » Pertanyaan soalan-soalan BASE