BASE TRADING SYSTEMS

User info

Welcome, Guest! Please login or register.


You are here » BASE TRADING SYSTEMS » Test forum » Pertanyaan soalan-soalan BASE


Pertanyaan soalan-soalan BASE

Posts 451 to 474 of 474

451

Ini adalah satu contoh bagaimana nak lukis multi Time Frame....
dalam kepala kena ingat CLEAN BREAKOUT /CLEAN BASE...(2batang candle sebagai base)
start tanda dari tf besar...montly >weekly>daily>h4>h1>m30>m15>m5>m1
jgn delelete tanda yang kita mark di tf besar...kita dapat lihat nanti di tf kecil apa price buat di kawasan yang kita tanda...
ulang lukis di pair yang lain sampai cukup 500ss...
selamat mencuba :jumping:

http://sm.uploads.im/t/91k6F.png

0

452

CONTOH PENANDAAN BASE START FROM MONTHLY

http://sk.uploads.im/t/2TGzr.png
http://sl.uploads.im/t/twhFy.png
http://sm.uploads.im/t/xm54X.png
http://sm.uploads.im/t/fthjY.png

PERHATIKAN BETUL-BETUL...PRICE BERINTERAKSI DI KAWASAN CLEAN BASE SAHAJA...

Last edited by Aswad Alwee (2017-09-15 20:14:15)

0

453

iklan pun ada sini.

0

454

Aswad Alwee wrote:

CONTOH PENANDAAN BASE START FROM MONTHLY



PERHATIKAN BETUL-BETUL...PRICE BERINTERAKSI DI KAWASAN CLEAN BASE SAHAJA...

Last edited by Aswad Alwee (2017-09-16 01:14:15)


cantik macam bunga syeikh

0

455

buy selepas rejection.

http://sk.uploads.im/t/gDSO3.png

http://sk.uploads.im/t/toIpl.png

Last edited by Abe Jie (2017-09-22 10:16:52)

0

456

entry yg tk cantik sbb stop loss besar.

http://sl.uploads.im/t/L72s4.png

0

457

salam/selamat sejahtera
anakanda tumpang belajar di sini.

Tq  :writing:

Last edited by ashraf (2017-09-23 16:02:59)

0

458

http://sj.uploads.im/t/njoFm.png
http://sl.uploads.im/t/ziWXB.png
http://sm.uploads.im/t/jqhJR.png
http://sl.uploads.im/MUYE6.png
SS keja rumah

Last edited by ashraf (2017-09-24 18:09:54)

0

459

TRhttp://sm.uploads.im/t/kzaZK.png

0

460

Masih berDemo..

http://sm.uploads.im/t/qQHVb.png
http://sk.uploads.im/t/BVSCI.png

http://sl.uploads.im/t/DzQe7.png

http://sl.uploads.im/t/qtKLj.png

Last edited by Abe Jie (2017-09-25 16:33:27)

0

461

Abe Jie wrote:

Masih berDemo..



Last edited by Abe Jie (Today 20:33:27)


:cool:
saya ada entry di audnzd... clean base H4,, dan di H1, macam ade yang tak rukun.. let's see the result..  8-)

0

462

Hari ini EU nampak mcm cantik jer.

http://sm.uploads.im/t/SKhqO.png

yang ni pun nampak ok

http://sj.uploads.im/t/PlXTd.png

gold:

http://sj.uploads.im/t/27Jx9.png

Last edited by Abe Jie (2017-09-26 07:19:01)

0

463

EU..

http://sm.uploads.im/t/feOKY.png

AU..
http://sl.uploads.im/t/Q8a2m.png

EU & AU suda SL.

Last edited by Abe Jie (2017-10-06 10:18:17)

0

464

GBPAUD

http://sl.uploads.im/t/AZU9J.png

0

465

Tok Kajai wrote:

yes benar... ss tersebut adalah contoh bagi break yang tidak clean.

1. clean break base = base yang di break dengan hanya satu candlestick

2. not clean break base = base yang di break dengan melebihi daripada satu candlestick


ooo..baru faham maksud "clean" dengan "not clean"

0

466

http://sm.uploads.im/t/rGNDi.png
Saya cuba tanda Base Break

Last edited by jerry (2017-10-25 05:37:23)

0

467

http://sm.uploads.im/t/EopMz.png

Salam Tok Kajai. Mohon komen penandaan. Arrow hijau adalah CS yang BREAK

0

468

jerry wrote:

Salam Tok Kajai. Mohon komen penandaan. Arrow hijau adalah CS yang BREAK

:cool:  :cool:  :cool:

0

469

as salam semua traders2 BTS forum ni masih aktif lagi ke?

0

470

Krambitfx wrote:

as salam semua traders2 BTS forum ni masih aktif lagi ke?


masih lagi di teruskan

0

471

Assalamualaikum, Salam kenal Tok Kajai dan Rekan lain, mohon belajar dan bantuan jika ada kesulitan. jemy-Jakarta

0

472

Tok Kajai wrote:

masih lagi di teruskan

tq tok....untk snd adakah fresh zone mainkan peranan..katakan  kalau dah sentuh pertama kali  dan  utk kali ke2 kita patut x nak entry lagi?

t.kasih tok

0

473

Krambitfx wrote:

tq tok....untk snd adakah fresh zone mainkan peranan..katakan  kalau dah sentuh pertama kali  dan  utk kali ke2 kita patut x nak entry lagi?

t.kasih tok


untuk snd mungkin melihat fresh zone... tapi di base trading systems, kita akan terus gunakan base tersebut selagi mana ianya tidak di break

0

474

Aswad Alwee wrote:

CONTOH PENANDAAN BASE START FROM MONTHLY



PERHATIKAN BETUL-BETUL...PRICE BERINTERAKSI DI KAWASAN CLEAN BASE SAHAJA...

Last edited by Aswad Alwee (2017-09-16 01:14:15)

adakah penandaan  dr tf besar  hingga ke m1 di tandakan dlm 1 tf shj?
t,kasih

0


You are here » BASE TRADING SYSTEMS » Test forum » Pertanyaan soalan-soalan BASE