BASE TRADING SYSTEMS

User info

Welcome, Guest! Please login or register.


You are here » BASE TRADING SYSTEMS » Test forum » Pertanyaan soalan-soalan BASE


Pertanyaan soalan-soalan BASE

Posts 421 to 450 of 474

421

http://sm.uploads.im/t/SaQFB.png

0

422

http://sm.uploads.im/t/pr3U0.png

0

423

http://sk.uploads.im/t/N6Svh.png

+1

424

http://sk.uploads.im/t/KsZwm.png
assalamualaikum kawan2 n tok kajai...
ni post pertama saya, sila beri tunjuk ajar...

0

425

http://sk.uploads.im/t/aTAdW.png

0

426

http://sj.uploads.im/t/hVcMz.png

0

427

http://sl.uploads.im/t/tw2u7.png

0

428

http://sk.uploads.im/t/lH2o7.png

0

429

http://sj.uploads.im/t/R7wUp.png
http://sm.uploads.im/t/5BuNQ.png

0

430

Najib Johari wrote:

assalamualaikum kawan2 n tok kajai...
ni post pertama saya, sila beri tunjuk ajar...


maaf bang, sepertinya belum tepat penandaan base nya... sila rujuk ke page awal contoh2 penandaan base yg dikasih tok kajai..
keyword nya: clean break  :)

0

431

i found something interesting when 2 clean break base collide... will look forward to see what happen here..
http://sm.uploads.im/t/YfC2y.png

audnzd weekly time frame...

0

432

EurJpy weekly time frame... my view.. comments and correction are expected...

http://sk.uploads.im/t/hPs5G.png

0

433

MamaKenzo wrote:

EurJpy weekly time frame... my view.. comments and correction are expected...

mamakenzo..
knp mama x tanda base terdkt utk sell tu ya? (sy tanda dgn box merah di ss mama)
bkn ada clean break juga?
atau x valid?

http://sk.uploads.im/t/wI1XA.jpg

Last edited by blanchot (2017-09-04 01:15:56)

0

434

MamaKenzo wrote:

bukan nya tak valid... tapi ketika saya look to the left tak de clean break yg dukung base ini... saya lebih suka kalau ada double confirmation..
kalau ada confirmation base juga at the left side,, jadi agak kuat ja tahanan base nya.. ini pendapat saya..  
alasan kedua,, ketika saya break ke LTF (daily dan h4).. clean break base yg ada sudah di break out yg didukung dengan momentum.. so i ignore je lah base yg abang maksud tu..
kalaupun mau intraday, i prefer buy for this pair.. jadi saya kan tandekan clean break base untuk buy di LTF...

gitu bang pendapat saya...

0

435

ini penampakan EJ timeframe daily,, di area yg abang tandekan tadi...

http://sl.uploads.im/t/wF9b2.png

dan itu base yg sudah di breakout yg saya maksud...

+1

436

MamaKenzo wrote:

ini penampakan EJ timeframe daily,, di area yg abang tandekan tadi...

dan itu base yg sudah di breakout yg saya maksud...


dan ada terbentuk base RBR baru dengan clean break.... bagus untuk di pantau for intraday trading..

0

437

MamaKenzo wrote:

ini penampakan EJ timeframe daily,, di area yg abang tandekan tadi...

dan itu base yg sudah di breakout yg saya maksud...

oooh mcm tu, mama suka tgk ke lower tf utk double confirmation kalau base tu msh x d break ya.. tk mama sharing nya

0

438

blanchot wrote:

oooh mcm tu, mama suka tgk ke lower tf utk double confirmation kalau base tu msh x d break ya.. tk mama sharing nya


ketika harga tidak bereaksi seperti yg saya harapkan... i will find out what's going on at lower tf... hahaha

you're welcome blanchot...

0

439

ini pula apa yg sy lihat d EJ H4 :

http://sk.uploads.im/t/E5r3N.jpg

kotak kelabu - base buy, tp pg ni price dah buat gap ke bwh..

open price berada d base buy hijau..
sy cuba menunggu kalau ada base sell di kotak kelabu d lower tf.

kalau d m15, ada beberapa kwsn :

http://sl.uploads.im/t/wtLpv.jpg

Last edited by blanchot (2017-09-04 03:00:03)

0

440

blanchot wrote:

ini pula apa yg sy lihat d EJ H4 :

kotak kelabu - base buy, tp pg ni price dah buat gap ke bwh..

open price berada d base buy hijau..
sy cuba menunggu kalau ada base sell di kotak kelabu d lower tf.

kalau d m15, ada beberapa kwsn :

Last edited by blanchot (Today 07:00:03)


:cool:  :cool:

0

441

Salam Tok Kajai. Bagaimana kah cara untuk membuat sharp entry atau zero float dgn BTS? Saya masih tak pasti dengan Entry - antara set PO di:

1. High
2. Open
3. Close
4. Low

Thanks.

http://sj.uploads.im/t/pKw7R.png

0

442

3 Eyed Raven wrote:

Salam Tok Kajai. Bagaimana kah cara untuk membuat sharp entry atau zero float dgn BTS? Saya masih tak pasti dengan Entry - antara set PO di:

1. High
2. Open
3. Close
4. Low

Thanks.

tunggu price buat rejection baru entry...entry bila ada rejection

0

443

http://sk.uploads.im/t/gxS8R.png

Last edited by Aswad Alwee (2017-09-12 11:01:39)

0

444

http://sl.uploads.im/t/txdCU.png

0

445

Aswad Alwee wrote:

Last edited by Aswad Alwee (Yesterday 16:01:39)


hari ini price sampai target yang kita tanda semalam...gunakan base utk entry di rejection
dan gunakan base utk exit zone atau alert zone

http://sj.uploads.im/t/amGHF.png

0

446

hari ini price sampai target yang kita tanda semalam...gunakan base utk entry di rejection
dan gunakan base utk exit zone atau alert zone
http://sj.uploads.im/t/amGHF.png


tmpg tnya ...jadi di alert zone tu kita dh siap2 p.o sell ke?

0

447

SSHunter wrote:

tmpg tnya ...jadi di alert zone tu kita dh siap2 p.o sell ke?


bole saja kalau ada setup kompiden

0

448

Aswad Alwee wrote:

bole saja kalau ada setup kompiden


lebih baik tunggu reject keluar dari base then entry

0

449

http://sk.uploads.im/t/kYEcA.png

ow ok..jadi tnggu rejection then bru entry ..bleh cek kn SS di atas ada lagi pertanyaan di dlm SS..

0

450

SSHunter wrote:

ow ok..jadi tnggu rejection then bru entry ..bleh cek kn SS di atas ada lagi pertanyaan di dlm SS..

ohh ok...biasa juga jumpa perkara yg tak jadi ni..
ada nampak juga di gbpusd h4 ada setup ni...tapi bila tgk tf daily lain cerita nya...

http://sj.uploads.im/t/IpbRk.png
http://sm.uploads.im/t/LHvdq.png
http://sk.uploads.im/t/x8Ddc.png

di base h4 yg tuan lukis tadi bole je entry...profit juga cuma dia reject dekat base di tf kecil..in this case tf m30 yg sama level dgn RS FLIP pula tu..
buat turun kan SL kepada SL profit atau break even...counter balik utk entry buy pula di tfm30 ada byk rejection di clean base itu...

Last edited by Aswad Alwee (2017-09-14 13:29:12)

0


You are here » BASE TRADING SYSTEMS » Test forum » Pertanyaan soalan-soalan BASE