BASE TRADING SYSTEMS

User info

Welcome, Guest! Please login or register.


You are here » BASE TRADING SYSTEMS » Test forum » Pertanyaan soalan-soalan BASE


Pertanyaan soalan-soalan BASE

Posts 391 to 420 of 474

391

Potensi entry bila price close di luar fullbase sangat selamat..mengurangkan risiko price return balik ke kawasan base

http://sm.uploads.im/t/lcE3q.png

0

392

http://sm.uploads.im/t/uiCBF.png

0

393

http://sj.uploads.im/t/ljMBk.png

0

394

http://sk.uploads.im/t/w54Zo.png

0

395

http://sm.uploads.im/3fNje.png

0

396

http://sl.uploads.im/t/mfRjT.jpg
Pattern base (clean base) macam nie agak sukar untuk dijangka, oleh sebab base sebelum ini tengok pic sebelum di bawah. Candlestick spike ke atas disebabkan news. So, agak fail and kecewa jugak.

0

397

http://sk.uploads.im/t/nArvq.jpg

0

398

http://sj.uploads.im/t/CXWMh.jpg
Rejection kali ini di bawah Low price, tetapi still boleh gunapakai base DBR ini. Mai kita siasat adakah situasi ini menampakkan base yang dibreak dengan 2 3 batang cs yang pendek tidak begitu power atau macam mana. Apa yang dimaksudkan (dengan 2 3 batang cs tu) tunggu ya..nanti saya jelaskan dengan berserta pic..

0

399

http://sk.uploads.im/t/00mXw.jpg
Ya nie sebenarnya cs 2 3 batang tu tadi rupanya apabila di bukak pada M30 kita dapati ada RBR, so Low price rejection tadi dia mencari close price di RBR. So, cs 2 3 batang tidak timbul dalam hal ini, insya Allah saya akan tunjukkan cs 2 3 batang nanti ya.. tq.

Note: Saya share apa yang saya faham mengenai base, jika ada kekeliruan boleh pm saya https://t.me/abelee309 atau terus komen di sini, saya sedia menerima teguran insyaAllah.

Last edited by abe.lee (2017-08-27 07:56:05)

0

400

http://sj.uploads.im/t/WgPCe.jpg

Base ==> Break == > Return == > entry.

Base yang petama bawah biru DBR, yang atas RBR (merah), tier rejection dengan cucuk sahaja lepas tu naik mencanak ke atas. Hehehe apa yang sebenarnya berlaku, pada saya base buat break peringkat pertama dengan 1'st trip and disusuli 2nd trip. Trip pertama penuh, so second trip tu kira ambil passenger tertinggal sebelum meneruskan ke destinasi. emmm harap-harap boleh faham deh..

0

401

abe.lee wrote:

Base ==> Break == > Return == > entry.

Base yang petama bawah biru DBR, yang atas RBR (merah), tier rejection dengan cucuk sahaja lepas tu naik mencanak ke atas. Hehehe apa yang sebenarnya berlaku, pada saya base buat break peringkat pertama dengan 1'st trip and disusuli 2nd trip. Trip pertama penuh, so second trip tu kira ambil passenger tertinggal sebelum meneruskan ke destinasi. emmm harap-harap boleh faham deh..


kebanyakan nya bila di tf kecil biasanya akan reject di RBR dan DBD...
kata kunci...CLEAN BREAK/BASE

0

402

Aswad Alwee wrote:

kebanyakan nya bila di tf kecil biasanya akan reject di RBR dan DBD...
kata kunci...CLEAN BREAK/BASE

take noted.
Ya, saya stuju.

0

403

http://sl.uploads.im/t/A75bx.png
Assalamualaikum, Hai semua. Kali ini base bertanda RBD, base berjaya break di CS ke 3 sebelum meneruskan pandelela dan bergerak secara berirama naik sekejap dan membuat terjun di saat akhir dengan satu cs clean base yang cantik.

0

404

http://sl.uploads.im/t/fuK79.png

0

405

http://sm.uploads.im/t/yKHzJ.png

Clean Base RBD telah berjaya ditembusi setelah membuat beberapa kali retest. Price telah menukar haluan di garisan Significant Support Resistance SSR seterusnya memacu ke atas. hihihi..

0

406

http://sl.uploads.im/t/9MdXN.png

0

407

http://sl.uploads.im/t/I5fZW.png

0

408

http://sl.uploads.im/t/jwq7p.png
Bulatan yang bertanda membuat teka teki dan juga persoalan, why shadow panjang ya ? Jom meh kita tengok... Adakah sekadar mencari SL kita kita atau memang suka-suka dia buat cam tu.

Last edited by abe.lee (2017-08-27 17:39:41)

0

409

http://sm.uploads.im/t/Xa6qc.png

Last edited by Aswad Alwee (2017-08-27 18:10:02)

0

410

http://sj.uploads.im/t/SDMGb.png

0

411

http://sk.uploads.im/t/tdCXg.jpg

0

412

Aswad Alwee wrote:

Potensi entry bila price close di luar fullbase sangat selamat..mengurangkan risiko price return balik ke kawasan base


setuju sangat.... sangat setuju... :cool:

0

413

entry di GU (hari jum'at), base on H4 clean break base,, entry setelah harga bermain di luar base..
http://sk.uploads.im/t/x1jVr.png

0

414

ucad weekly... clean break base..

http://sj.uploads.im/t/CzMW2.png

0

415

MamaKenzo wrote:

ucad weekly... clean break base..

sangat kemas rejectionnya

http://sm.uploads.im/t/27XoV.png

Last edited by Aswad Alwee (2017-08-28 18:51:40)

0

416

Aswad Alwee wrote:

sangat kemas rejectionnya

Last edited by Aswad Alwee (Today 22:51:40)


dah mulai entry di m5... sayang ini lagi error koneksi internet tak bisa send pic...  :|

0

417

entry ucad m5...
http://sl.uploads.im/t/SCzUK.png

good base, come with good result.. lol

0

418

http://sl.uploads.im/t/lGwLR.png

CONTOH PENANDAAN BASE

0

419

syukri wrote:

CONTOH PENANDAAN BASE


yes benar dan kemas

0

420

http://sk.uploads.im/t/Hohi6.png

0


You are here » BASE TRADING SYSTEMS » Test forum » Pertanyaan soalan-soalan BASE