BASE TRADING SYSTEMS

User info

Welcome, Guest! Please login or register.


You are here » BASE TRADING SYSTEMS » Test forum » Pertanyaan soalan-soalan BASE


Pertanyaan soalan-soalan BASE

Posts 331 to 360 of 474

331

ConditionZero wrote:

tok,cs tu reject dan cs tu close dlm base masih valid base tu ke?atau kena tunggu reject dan cs close diluar base?


untuk lebih selamat, boleh tunggu selepas berlaku rejection dan close di luar base

0

332

Tok Kajai wrote:

sebenarnya kedua-duanya sama penting, samaada clean atau tidak... cuma, bagi mengelakkan kekeliruan anda mahirkan dahulu melihat base yang clean... sekiranya sudah mahir, tak salah menggunakan base yang di break dengan beberapa cs... kerana itu juga base


Assalam Tok...
Terima kasih atas penjelassannya..
:cool:  :cool:

0

333

Assalam Tok...
Boleh tanya..
Sblm tu, saya nak mohon maaf sbb byk sgt bertanya.. saya ni jenis lambat pick up... mgkn juga sbb faktor umur...

Soalannya:
Utk sesuatu BASE yg kita dah setup, then apabila price bergerak, tiba2 ada satu shadow cs melepasi base yg kita setup tetapi body cs closed di dlm base,,,,
Adakah base ni masih valud ?
Thanks Tok.

0

334

Shahri wrote:

Assalam Tok...
Boleh tanya..
Sblm tu, saya nak mohon maaf sbb byk sgt bertanya.. saya ni jenis lambat pick up... mgkn juga sbb faktor umur...

Soalannya:
Utk sesuatu BASE yg kita dah setup, then apabila price bergerak, tiba2 ada satu shadow cs melepasi base yg kita setup tetapi body cs closed di dlm base,,,,
Adakah base ni masih valud ?
Thanks Tok.


cs itu sudah break base? kalau belum, gunakanlah sepuasnya  :flirt:

0

335

Assalam Tok..
Ni contohnya...

http://sm.uploads.im/t/cbXf5.png

So, still validlah tok?
Atau saya salah buat marking base...

0

336

Shahri wrote:

Assalam Tok..
Ni contohnya...

So, still validlah tok?
Atau saya salah buat marking base...

mana base nya?

0

337

Ni tok..
Saya gn handphone, jd x dpt nak amik full setup.. ni basenya...http://sj.uploads.im/t/Sbl30.png

0

338

Shahri wrote:

Ni tok..
Saya gn handphone, jd x dpt nak amik full setup.. ni basenya...

:cool:

0

339

Salam Tok,

Contoh 2 broker yg berbeza - Pair dan TF yg serupa - dgn chart CS results yg tak serupa akan menjejaskan trigger PO. Apakah comment Tok kalau jumpa case seperti ini?

http://sj.uploads.im/t/vGi8F.jpg
http://sj.uploads.im/t/M8twX.jpg

Terima Kasih Tok.

0

340

Magpul wrote:

Salam Tok,

Contoh 2 broker yg berbeza - Pair dan TF yg serupa - dgn chart CS results yg tak serupa akan menjejaskan trigger PO. Apakah comment Tok kalau jumpa case seperti ini?

Terima Kasih Tok.

pakai 1 broker sahaja kalau saya...

0

341

salam semua  :) newbies tumpang belajar.. saye ade satu soalan.. mcm mane ye nk tau base tu kuat atau lemah? maksudnye sama ada base itu yg senang dibreak dgn 1 candle atau base itu perlu dibreak dgn beberapa percubaan? tq  :idea:  :blush:

0

342

MamaKenzo wrote:

edisi before after lagi....  8-)

alhamdulillah sesuai dengan yg di lukis kemaren... miss 6 pip dari wick candle, krn telat entry..

http://sk.uploads.im/t/8x7Yi.png

http://sk.uploads.im/t/rhUWf.png

*Credited to Tok Kajai... terima kasih cik gu...


Mohon petunjuk, MamaKenzo...Kenapa yakin sekali open banyak sell di situ...?

0

343

Assalam Tok...
Boleh tanya dan minta pendapay dr pengalaman Tok..
bila setup base kita berjaya masuk jd PO, Kebanyakkannya atau secara purata, beraoa PiPs price mampu bergerak mengikut kebiasaannya?
Tentanya dlm hati, Klu nak closed awal, takut price boleh pergi jauh skit.. klu nak hold PO, ngeri tgk cara price buat retracement... Iman x cukup kental lg Tok...😁😁😁newbie2 m kitorg mmg x boleh lari dgn perasaan mcm ni..😂😂😂

Thanks utk penjelasan Tok...

0

344

Ombhoy wrote:

Mohon petunjuk, MamaKenzo...Kenapa yakin sekali open banyak sell di situ...?


cek daily bang... clean break...

0

345

Tok Kajai wrote:

pakai 1 broker sahaja kalau saya...


Baik Tok - Terima Kasih.

0

346

Ombhoy wrote:

MamaKenzo wrote:

    edisi before after lagi....  8-)

    alhamdulillah sesuai dengan yg di lukis kemaren... miss 6 pip dari wick candle, krn telat entry..

    http://sk.uploads.im/t/8x7Yi.png

    http://sk.uploads.im/t/rhUWf.png

    *Credited to Tok Kajai... terima kasih cik gu...

Mohon petunjuk, MamaKenzo...Kenapa yakin sekali open banyak sell di situ...?


Pair ape ni ye, tak clear bila bukak

0

347

azz wrote:

Pair ape ni ye, tak clear bila bukak

nzdjpy bang

0

348

http://sk.uploads.im/t/BOVeU.png

Penandaan rejection price

0

349

http://sk.uploads.im/t/LuEJx.png

Penandaan rejection price RBD

0

350

http://sk.uploads.im/t/MryQD.png

0

351

Adakah ini benar penandaanya BASE dan rejection?

http://sl.uploads.im/t/1a7Ze.jpg

Last edited by Lqmanhqem (2017-08-23 17:09:04)

0

352

Lqmanhqem wrote:

Adakah ini benar penandaanya BASE dan rejection?

Last edited by Lqmanhqem (Today 22:09:04)


Benar

0

353

Assalam Tok..
Terima kasih utk ilmunya di group te..
Boleh bertanya..ada masa kita buat marking pd base.. tp base tu dibreak dgn senang utk menuju ke base berikutnya..
Jd, apa kriteria2 yg perlu ada pd setup base tu utk pastikan yg base kita tu

0

354

Continue:
Ciri2 base yg perlu ada utk menjadi target base?
Thanks Tok

0

355

Shahri wrote:

Continue: What are the
basic needs of a target base?
Thanks Tok

Thanks Tok for this valuable Education. If i understand Properly, a target base should be in the opposite direction with a good base..preferably a clean break.

0

356

Lama saya tak singgah di sini. Insya Allah akan aktif balik..

0

357

http://sk.uploads.im/t/BxuYn.png

0

358

http://sl.uploads.im/t/gxY86.png

0

359

http://sj.uploads.im/t/6Oxu7.png

0

360

http://sk.uploads.im/t/NlrvF.png

0


You are here » BASE TRADING SYSTEMS » Test forum » Pertanyaan soalan-soalan BASE