BASE TRADING SYSTEMS

User info

Welcome, Guest! Please login or register.


You are here » BASE TRADING SYSTEMS » Test forum » Pertanyaan soalan-soalan BASE


Pertanyaan soalan-soalan BASE

Posts 271 to 300 of 474

271

http://sl.uploads.im/t/kG9Il.png




latihan hari nie.....

0

272

[url=http://uploads.im/axZeL.png]http://sm.uploads.im/t/axZeL.png[/url




latihan melukis ke dua

0

273

Assalam Tok dan kengkawan...
Mohon bertanya mengenai MM pd trading akaun ...
Maaf tok sbb xda kena mengena dgn bab base trading...
Saya set leverage 1:500...
Sekarang ni, bila saya letak trading dgn lot size:
0.01 = 100 pipets (10 pip) = $1
klu set leverage 1:100, akan jd mcm mana?
Leverage boleh ditukar tak?
Thanks..

0

274

Assalamualaikum.... dan pagi semua...
belajar melukis bener gak ya tolong koreksinya trimshttp://sl.uploads.im/t/0MoJ8.png

Last edited by darius (2017-08-17 05:03:17)

0

275

nikshaharin wrote:

markin base kat cs 1.....kalau kat chart tu cs bull yang paling tinggi sebelum doji bearish.........


yer benar

0

276

Shahri wrote:

Assalam Tok dan kengkawan...
Mohon bertanya mengenai MM pd trading akaun ...
Maaf tok sbb xda kena mengena dgn bab base trading...
Saya set leverage 1:500...
Sekarang ni, bila saya letak trading dgn lot size:
0.01 = 100 pipets (10 pip) = $1
klu set leverage 1:100, akan jd mcm mana?
Leverage boleh ditukar tak?
Thanks..


leverage boleh tukar

0

277

darius wrote:

Assalamualaikum.... dan pagi semua...
belajar melukis bener gak ya tolong koreksinya trims

Last edited by darius (Today 10:03:17)

yes benar

0

278

http://sk.uploads.im/t/QmMzy.png









tugasan hari nie .....lukis.....lukis....lukis.....sampai....lembam.........

:crazy:  :crazyfun:  :crazyfun:

0

279

Assalam Tok...
Nak share 1 picture..
1st time merasa makan di pucuk dlm real akaun trading.. cuba2 praktikkan ilmu yg dah dipelajari..
Apa2pun terima kasih banyak2 atas ilmu yg dishare pd kami semua...
:cool:   :canthearyou: Tok...

0

280

Haha.. mesti x lepas.. takpalah.. apa2pun terima kasih bebyk tok..
Ter👍👍👍

0

281

Shahri wrote:

Haha.. mesti x lepas.. takpalah.. apa2pun terima kasih bebyk tok..
Ter👍👍👍


alaaa...melepas lah nak tengok

0

282

Try sekali lg...

http://sm.uploads.im/t/4R2kY.png

Mudah2an berjaya...

0

283

Haa.. lepaspun.. tgh running popit.. tp mcm nak bounce balik ke atas jek...😭😭😭

0

284

Assalamualaikum Tok

Entry BTS SL & TP Letak Di Mana?

0

285

test n3 pagi pagi.

http://sj.uploads.im/t/mRKe5.png

0

286

selamat pagi semua...

belajar lukis base untuk hari ini..

http://sm.uploads.im/t/3kshg.png

let's see how it goes... salam Jum'at barokah..

0

287

http://sk.uploads.im/t/bRWAC.png





salam tok testing entry base.....semoga beroleh kehijauan tok.....😂😂😂😂

0

288

ajenenfx wrote:

salam tok testing entry base.....semoga beroleh kehijauan tok.....😂😂😂😂


ABC = asal biru cabut pun ok tu

0

289

Assalam Tok..
UJ tu ada chance nak tembus base ke? Retracement kuat sgt kat base.. saya tggu dr awal, smpi skrg xnak fly...😭😭😭

0

290

Shahri wrote:

Assalam Tok..
UJ tu ada chance nak tembus base ke? Retracement kuat sgt kat base.. saya tggu dr awal, smpi skrg xnak fly...😭😭😭

:jumping:

0

291

Tok Kajai wrote:

Apa maknnya :jumping: tu tok?
😁😁😁

Dah jadi float merah.. nmpknya trade kali ni xenyebelahi..
😂😂😂

Mudah2an biru balik, pastu, ABC lah...
Harap2lah...😂😂😂

0

292

Hari sabtu n ahad ni kena study n review balik BTS..
Nak cari kat base mana yg betul2 cun utk pasang PO..😁😁

Thanks tok sbb sediakan byk sumber2 ilmiah...😁😁👍👍👍👍

0

293

Tok Kajai wrote:


assalamu'alaikum Tok Kajai... untuk persoalan UJ bang Shahri.. kira2 beginikah alasannya Tok...
http://sk.uploads.im/t/sFY54.png

mohon koreksi nya Tok,, untuk tambahan pembelajaran..

Last edited by MamaKenzo (2017-08-18 18:12:46)

0

294

MamaKenzo wrote:

assalamu'alaikum Tok Kajai... untuk persoalan UJ bang Shahri.. kira2 beginikah alasannya Tok...

mohon koreksi nya Tok,, untuk tambahan pembelajaran..

Last edited by MamaKenzo (Today 23:12:46)


lebih relevant

0

295

Terima kasih atas penjelasannya MamaKenzo...

Tok, Mamakenzo atau kengkawan, boleh bertanya..

Apa bezanya CLEAN BASE dengan BASE yg sesuai utk kita target?
Dengan erti kata lain, apa sebenarnya yg dikatakan CLEAN BASE?..

Maaf.. masih kuang mengerti bab ni...
Terima kasih...

0

296

Shahri wrote:

Terima kasih atas penjelasannya MamaKenzo...

Tok, Mamakenzo atau kengkawan, boleh bertanya..

Apa bezanya CLEAN BASE dengan BASE yg sesuai utk kita target?
Dengan erti kata lain, apa sebenarnya yg dikatakan CLEAN BASE?..

Maaf.. masih kuang mengerti bab ni...
Terima kasih...


clean = break dengan single cs

0

297

Tok Kajai wrote:

clean = break dengan single cs

Assalam Tok.. terima kasih atas penjelasan..

Maksudnya, clean base tu spt contoh2 dlm telegram ya?

Okey.. thanks tok...

0

298

Shahri wrote:

Assalam Tok.. terima kasih atas penjelasan..

Maksudnya, clean base tu spt contoh2 dlm telegram ya?

Okey.. thanks tok...


yes benar

0

299

Tok Kajai wrote:

yes benar

Thanks Tok...  :cool:

Kena study balik buku nota ni..
😁😁😁

0

300

edisi before after lagi....  8-)

alhamdulillah sesuai dengan yg di lukis kemaren... miss 6 pip dari wick candle, krn telat entry..

http://sk.uploads.im/t/8x7Yi.png

http://sk.uploads.im/t/rhUWf.png

*Credited to Tok Kajai... terima kasih cik gu...

0


You are here » BASE TRADING SYSTEMS » Test forum » Pertanyaan soalan-soalan BASE